Skip to main content
Competities & regatta's

Roeien is een Olympische discipline en in wezen een competitieve sport.

De Olympische Spelen zijn echter lang niet de enige evenementen waar roeiers op hoog niveau kunnen strijden. Vooral de wereldkampioenschappen zijn prestigieus. Bepaalde universitaire competities, zoals de Varsity-bootrace die elk jaar op de Theems wordt georganiseerd tussen het team van Cambridge University en het team van Oxford University, zijn dat ook. In België worden verschillende soorten competities georganiseerd op club-, competitie- of federatieniveau.

UNB is aangesloten bij de Franstalige roeivereniging (LFA). Samen met de andere gemeenschapsliga, de Vlaamse Roeiliga, vormt de LFA de Koninklijke Belgische Roeibond (FRBA), of KBR (Koninklijke Belgische Roeibond). UNB-roeiers verdedigen regelmatig de clubkleuren in interclubwedstrijden, in regatta's georganiseerd door de liga of op federaal niveau. De meest getalenteerde roeiers worden toegelaten tot internationale wedstrijden.

Volg de resultaten van onze UNB-roeiers op Facebook en Instagram.

Seizoen 2024

De nationale kalender van regatta's die in België worden georganiseerd, is te vinden op de website van de K.B.R. / F.R.B.A.